Kurum Adı : Koyunyurdu Ali Kara Ortaokulu
WEB Adresi : http://koyunyurdu.meb.k12.tr
Adres : Koyunyurdu Köyü / Selim / Kars

VİZYON
Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen,güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak

MİSYON
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir.

BAŞARILAR
2012 yılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS)´ında okulumuzun 8. sınıfından beş öğrencimiz Anadolu Liselerine yerleşmiştir. Ayrıca 2011 - 2012 Eğitim Öğretim yılında ilçemizde ilköğretim okulları arası yapılan bilgi yarışmasında okulumuz üçüncü olmuştur.

Öğretmen Sayısı : 9
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 86
Öğretim Şekli : Tam Gün (Tekli)
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Ders Başlangıç: 08:30 - Ders Bitiş: 15:10 Hafta sonu Cumartesi Kursu Ders Başlangıç: 08:30 - Ders Bitiş: 14.30
Derslik Sayısı : 6 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kaloriferli (katı yakıtlı merkezi ısıtma sistemi)

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulmuzun bulunduğu Koyunyurdu Köyü, Kars il merkezine 34km; Selim ilçe merkezine 14 km. uzaklıktadır.
Ulaşım : Köyümüze Ulaşım Hergün Kars il merkezinden ve Selim ilçe merkezinden kalkan köy minibüsleri ile olmaktadır. Öğretmenlerimiz Selim ilçe merkezinden servisle ulaşım sağlamaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Köyümüz Kars ilinin Selim ilçesinin Koyunyurdu Köyü´nde yer almaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: